Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εσύ

Με προβληματίζει κάτι τελευταία.. Πως δεν αγαπάμε τον εαυτό μας! Και όχι ως προς τον εγωκεντρισμό, αλλά ως προς αυτό που είμαστε. Θεωρούμε τον εαυτό μας άσχημο, ή τον χαρακτήρα μας ανολοκλήρωτο μα πραγματικά είσαι αυτό που είσαι!
Είσαι το μόνο πλάσμα στον κόσμο αυτό με αυτά τα μαλλιά, με αυτά τα μάτια,με αυτά τα χείλη, με αυτή τη μύτη ή τα αυτιά! Ο "συνδιασμός" σου δεν υπάρχει πουθενά και σε κανέναν άλλο. Είσαι ο υπέροχος εαυτός σου. Αυτόν έχεις από αυτόν μπορείς να δώσεις. Δεν μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις. Αγάπησε αυτό που είσαι. Είσαι υπέροχος, μοναδικός. 
Κάποιοι λένε "Δεν μπορώ να με δεχτώ." Αν δεν μπορείς να δεχτείς εσύ τον εαυτό σου τότε δεν μπορεί κανείς άλλος. Γιατί να μην μπορείς να τον δεχτείς; Είσαι το ανεπανάληπτο πλάσμα με τις δικές σου ιδέες και συναισθήματα! Η ζωή σου είναι μία ιστορία τόσο φανταστική όσο εσύ! Ξεκίνα το ταξίδι στον εαυτό σου.
Πώς να "ολοκληρωθείς"; Αυτό θα το ανακαλύψεις μόνος σου αλλά μαζί με όλους τους άλλους.


"Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι, ανεξάρτητα από το αν καταλαβαίνουμε καλά ποιοι είμαστε ή τι θα συμβεί όταν θα πεθάνουμε, ο σκοπός μας είναι να εξελιχθούμε σαν ανθρώπινα άτομα, να κοιτάξουμε μέσα μας, να αντλήσουμε και να ωφεληθούμε απ'αυτή την πηγή γαλήνης, κατανόησης και δύναμης που αποτελεί ο ατομικός εαυτός μας. Και μετά να αγγίξουμε τους άλλους με αγάπη και αποδοχή και υπομονετική καθοδήγηση, με την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθούμε μαζί."

*The greatest explorer on this earth never takes voyages as long as those of the man who descends to the depth of his heart. 
~Julien Green

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου